۹ خواص شگفت انگیز جوانه گندم برای سلامت بدن

 

جوانه گندم

 

خواص تغذیه‌ایی جوانه گندم

جوانه گندم دارای طیف وسیعی از خواص است که می‌تواند به شما در داشتن یک رژیم غذایی سالم کمک کند پس بهتر است نگاه دقیقی به این خواص بیاندازید.


۱. تقویت سیستم ایمنی بدن

با اضافه کردن جوانه‌های کوچک گندم به رژیم غذایی خود. شما می‌توانید عملکرد مثبت سیستم ایمنی بدن خود را افزایش بدهید تا در برابر انواع بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی و نیز سرطان مقاوم باشید، طی تحقیقات علمی نشان داده شده که هیدرولیزات پیوتئین جوانه گندم به طور مثبتی باعث افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در سیستم‌های حیاتی می‌شود.

آنتی اکسیدان‌ها در بدن مامور دنبال کردن و همچنین تخریب رادیکال‌های آزاد و نیز سایر میکرو ارگانیسم‌های بیماری‌زا در بدن هستند که به صورت جدی باعث کاهش و یا کم شدن احتمال بیماری می‌شوند. جوانه گندم به صورت طبیعی دارای مقادیر زیادی از این هیدرولیزات‌هاست که باعث تحریک آنتی اکسیدان‌ها در سیستم ایمینی بدن می‌شوند.

بیشتر بخوانید: ۳۰ غذای مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن

۲. کمک سلامت قلب

مطالعات نشان داده است که مصرف منظم جوانه گندم در رژیم غذایی احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد و همچنین سلامت کلی سیستم قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.


۳. کاهش کلسترول بد (LDL)

کلسترولی است که در بدن اکسید شده و در رگ‌ها و شریان‌های خونی باقی می‌ماند و همین امر و یکی از دلایل رایج و عوامل خطرناک در حمله‌های قلبی و نیز سکته مغزی است. اگر رژیم غذایی شما حاوی جوانه گندم باشد این دو ماد با تامین میزان فیبر در رژیم غذایی شما خطر ابتلا به این بیماری‌های قلبی را تا درصد قابل توجهی کاهش می‌دهد.

همچنین ماده هایی به نام اکتا واتانول در جوانه گندم می‌تواند سطح کلسترول خون را کاهش داده و احتمال سکته‌های مغزی و قلبی و سایر بیماری‌های مرتبط با این ماده را به حداقل برساند، سطح بالای اسیدهای چرب امگا۳ در جوانه گندم اثرات منفی اسیدهای چرب امگا ۶ را خنثی کرده و همین باعث سلامت قلب و عروق می‌شود.


۴. جلوگیری از سرطان

اضافه کردن جوانه گندم یا اشکال مختلفی از این ماده همچون آرد جوانه گندم به کاهش عواملی که باعث انواع سرطان می‌شوند، کمک خواهد کرد. یک مطالعه علمی که توسط JUD SON PL و همکارانش انجام شده است اثرات مثبت شیمیایی جوانه گندم را در مراحلی ازسرطان تخمدان تایید می‌کند. مطالعه علمی دیگری که توسط محققان در مجارستان انجام شده نیز خواص ضد سرطانی جوانه گندم را تایید می‌کند.

این تحقیقات نشان داده که افرادی که در رژیم غذایی‌شان از جوانه گندم استفاده می‌کنند سطح ترشح TNF در سلول‌هایشان توسط ماکروفازها افزایش پیدا کرده که این باعث تحریک فعالیت سلول‌های NK (سلول‌های طبیعی قلب) شده که این امر باعث مرگ سلول‌های سرطانی و تومورها می‌شود. جوانه‌های کوچک گندم ممکن است خیلی به چشم نیاییند. اما اثرات سلامتی بسیار با ارزشی در بدن دارند. آخرین تحقیقات علمی در سال ۲۰۱۸ درباره مصرف جوانه گندم و تاثیر آن نتایج امیدوار کننده‌تری در درمان سرطان را روشن کرده است.


۵. جوانه گندم و خواص ضد پیری

مواد مغذی و ویتامین‌های موجود در جوانه گندم اثرات قابل توجهی بر سلامت پوست و نیز کاهش ریزش مو دارد و مصرف آن در رژیم غذایی یک راه طبیعی و ساده برای بهره‌مندی از خواص ضد پیری آن است بعضی از افراد با استفاده از جوانه گندم برروی پوست و مو به صورت ماسک و مخلوط کردن آنها با مواد دیگر بهره بیشتری از آن می‌برند.

ویتامین E موجود در جوانه گندم تاثیر بسزایی بر سلامت پوست و مو دارد و استفاده منظم و روزانه از آن می‌تواند نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند که همین امر به طور مثبت در بهبود بیماری‌هایی همچون پسوریازیس، آفتاب‌سوختگی، اگزما، چین و چروک پوست و نیز ریزش مو موثر است.


۶. عملکرد جسمی را افزایش می‌دهد

مطالعات نشان می‌دهد که گندم دارای میزان بالایی از اکتا و اتانول طبیعی است که خاصیت ارگونومیک دارد این به آن معناست که وقتی جوانه گندم به عنوان بخشی از رژیم غذایی به صورت منظم مصرف شود عملکرد تولید انرژی در بدن را افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است با اینکه این اثرات از نظر علمی بارها به اثبات رسیده است.

اما چون در یک تحقیق علمی متغییرها وابسته به شرایط هستند و هر بار طی شرایط متفاوت تعبیر می‌کنند لذا تایید این عملکرد جوانه گندم از نظر علمی هنوز قطعیت لازم را ندارد.


۷. بهبود متابولیسم سلولی

یکی دیگر از ویتامین‌های مفید موجود در پروتین جوانه گندم ویتامین B است که شامل گروهی از انواع این ویتامین است از جمله یناسین، یتامین و فولات این ویتامین‌ها برای متابولیسم سلولی حیاتی هستند و باعث تبدیل مواد مغذی همچون کربوهیدرات، چربی و گلوکز به انرژی مصرفی مورد نیاز برای سلول‌ها می‌شوند.

یتامین همچنین در مقابله با اختلالات متابولیکی مانند چاقی مزمن نقش بسزایی دارد. متابولیسم کارکردی بالا به معنی سطح انرژی بالاتر همزمان با کاهش وزن و نیز میزان قدرت و هشیاری بالا در این شرایط است. ویتامین B در بسیاری ازغلات و دانه‌های کامل همچون گندم موجود است.


۸. افزایش سلامت عضلات

یکی از بهترین منابع پروتئن در رژیم غذایی جوانه گندم است و پروتئین دارای یک لیست بلند از خواص و ویژگی‌های مفیدی برای بدن است. پروتئین در حفظ سلامت عضلات نقش اساسی دارد. ترمیم بافت‌های آسیب دیده، تنظیم سطح انرژی در بدن و کمک به تعادل سیستم کل بدن از دیگر وظایف پروتئین است. پروتئین مخصوصا برای ورزشکارانی که مایل‌اند حجم تودهی عضلانی خود را افزایش بدهند ضروری است.


۹. جلوگیری از دیابت

مقدار بالای اسید فولیک در جوانه گندم اثرات ثانوی‌های برای افراد مبتلا به دیابت دارد، اسید فولیک با ترکیباتی به نام"هموسیستئین"در بدن مرتبط است که این ترکیبات در کاهش ابتلا به بیماری‌های عروق دیابت و بیماری‌های قلبی نقش بسزایی دارد. اسید فولیک در بسیاری از غلات کامل وجود دارد بنابراین اگر به رژیم افراد مبتلا به دیابت جوانه گندم اضافه شود. سطح هموسیستئین در بدن آنها کاهش یافته و بدین ترتیب احتمال وقوع شرایط خطرناک ناشی از بیماری‌های ثانویه در این افراد کاهش می‌یابد.


مُنادی مارکت از شما دعوت میکند.
نظرات خود رادر مورد این مقاله به اشتراک بگذارید.
برای مقاله های بیشتر با مُنادی مارکت همراه باشید.